de beroepen

10-06-1999

hoofdpagina

  campagne
    
basisopzet
    
balans
    
wereld
    beroepen
    
omgeving
    karakters
    
verslagen

  Joost

  hardware

De krijger

Barak aan de rand van de stadsmuur van Bollewoud

"Mannen, morgen vallen we de Beemsterlanden binnen! Door ons verbond met de Beesteren hebben die kloothommels van Enden wel wat beters te doen dan ons lastig te vallen!"

"Hij heeft mooi praten, wedden dat hij zijn soldij al heeft. Na de slag, als Beemsterstad gevallen is zeggen ze. Als we dan nog leven. Heb je nog wat snuif?"

De magiër

Twee niet geheel representatieve magiërs in een of ander schemerig kroegje

"Zeg kerel, heb je gehoord van Diadendron? Ze ligt hartstikke dood op haar sofa te rotten, tong opgezwollen en blauw. Het schijnt ongelofelijk te stinken. Haar "speeltje", je weet wel, die schone adonis met een klokkenspel van..."

"Let op je taal zeg, er zijn dames bij, drink liever nog wat wijn"

"Bedoel je je keukensloofje of dat half naakte wicht dat op het podium aan het dansen is? Maar goed, we hadden het over je grote vriendin. Ze is vergiftigd! Geen grote Mambo Jambo of andere mega-spreuk, gewoon met zwarte nachtschade. Anders was het hem ook niet gelukt."

"Nee, me dunkt. Was zij niet degene die jou na dat feestje een jaar lang met een stinkdier als familiaar heeft opgezadeld?"

"Ik vind het ook niet echt erg. Een of ander stuk ongeluk schijnt een zieleslot over haar uitgesproken te hebben en een of ander eng beest met teveel tentakels zorgt ervoor dat er geen medium langs komt. Shit duur trouwens, zo’n contract met zo’n... Aaah, mijn keel "

"Mmm, goed idee dat gif, was ik zelf nog niet opgekomen. Stuk betrouwbaarder dan magie. Ober! Mijn tafel is vies. Zo, de ingewanden komen zijn neus uit, of is dat hersenweefsel? Eens kijken of die adonis ergens te vinden is. Mijn tuin kan wel wat verfraaiing gebruiken... misschien toch maar niet, straks gaat hij er nog met mijn sloofje vandoor. Leerlingen zijn al zo zeldzaam, zeker vrouwelijke met zulke grote… Hallo Hermien, klaar met je oefeningen? Zo’n lab is net als een keuken, alleen dan een stuk duurder. Binnenkort mag je daar zonder toezicht bezig, maar je zult het nog even met de keuken moeten redden. Redt even wat van dat weefsel voordat die lapzwans alles opgeruimd heeft, kunnen we nog wel gebruiken."

Het medium

Het concilie van de kerk der Linden te Enderen

"Mijne heren... Sorry, mijne dames en heren. Wij zijn hier met zijn allen te samen gekomen om onze Heer te eren en na te gaan hoe wij hem zo goed mogelijk kunnen dienen. Voordat wij aan de wereldse problemen kunnen beginnen zullen wij ervoor dienen te zorgen dat er duidelijkheid over Zijn weg is."

"HO! Mijn verontschuldigingen voor deze interruptie, maar dit is de tweede maal dat u onze vrouwe aanspreekt alsof zij mannelijk zou zijn. De eerste keer ging ik uit van een vergissing en wou ik u achteraf hierop wijzen zodat u haar vergiffenis zou kunnen vragen. Het begint er echter op te lijken dat u een lasteraar van onze godin bent, misschien zelfs wel een ketter. Het vrouwelijke aspect van..."

Kleine kapel nabij Beesteren

"Heer, we zijn bijna door onze verbanden heen en zelfs de gang naar de kapel staat vol met bedden met gewonden."

"Ik weet het mijn zoon. We zullen bidden voor vrede, en dat commandant Jaspèr ons verzoek om gebruik te mogen maken van dat oude pakhuis inwilligt. Probeer wat te slapen, volgens mij heb je de afgelopen nacht je bed niet gezien, ik let wel op."

"Maar heer, dit is al de tweede nacht die u overgeslagen heeft, denk aan uw gezondheid"

De wijze

De bibliotheek van Enderen

"Mmm... een slangachtige (reptielachtige, koudbloedig, zonder uitwendige middelen voor verplaatsing) heeft mij in mijn kuit (spierweefsel aan de achterzijde van het onderbeen) gebeten. Welk determinatieboek zou mij het eenvoudigst het soort kunnen doen bepalen, opdat het optimale tegengif bereidt kan worden. Helaas, het standaardwerk op dit gebied van Plenatonius (gerenommeerd bioloog uit deze stad, leefde van 8025 tot 8072 in de toen nog niet ommuurde wijk "Schravensveld" is uitgeleend. Wellicht kan de bibliothecaris mij een alternatief aanbevelen."

De dief

Daktoerist in de kerkers van Beesteren

"In een vaas met belletjes zitten ook waardevolle dingen, dat klopt. De volgende keer controleer ik wèl of hij een bodem heeft. De bak zelf valt wel, alleen die etter van gnoom die mij elke keer door de tralies de huid vol scheldt... ik ga wel weer zakkenrollen"

campagne omhoog