campagne

10-06-1999

hoofdpagina

  campagne
    
basisopzet
    
balans
    
wereld
    
beroepen
    
omgeving
    karakters
    
verslagen

  Joost

  hardware

"Avonturen in de vallei de Anjer"

Het klinkt als een "de vijf" boek, maar is veel spannender dan dat. Het is een interactief verhaal, dat zich afspeelt door middel van een rollenspel. In plaats van dat je leest dat de held langzaam de wachtpost besluipt heb je dat in een rollenspel zelf in de hand. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen proberen de tegenstander door middel van een list uit te schakelen. Een rollenspel kan beter en spannender zijn dan het beste boek, jij bent namelijk een van de hoofdpersonen. Er komt geen computer aan te pas, een tafel met wat papier, dobbelstenen en een paar pionnen is voldoende.

De hier gepresenteerde informatie gaat over mijn huidige campagne. De bedoeling is om een indruk te geven van de sfeer en van de lol die we eraan beleven. Wil je meer weten over rollenspelen in het algemeen, dan kan dat hier.

Bij de opzet van een campagne horen een aantal basisgegevens, van definitie van de gebruikte spelregels tot en met een stuk uitwerking van de omgeving:

Tijdens het spel gebeurt er een hoop, daar is een deel van op papier gezet (werk in uitvoering, veel is nog niet op orde)

Achtergrond van de karakters:
 
Jan Zilver
 
Familie Jan Zilver

Verslagen:
 
Eerste sessie
 
Derde sessie
 
Zesde sessie

campagne omhoog