Naam:             Leonieck

 

Leeftijd:          19 jaar

 

Beroep:           Dief

 

Uiterlijk:         Een klein tenger meisje, lang lichtblond haar, grote blauwe ogen, komt erg

schattig, naief, onschuldig over (maar is dat niet).

 

Woonplaats:   Een of andere stad in het noorden

 

Vaardigheden:

Positief:          Klein en lenig; kan zich makkelijk anders voordoen dan ze is (voornamelijk liever, schattiger, naiever en alles waardoor zij niet als de schuldige aangewezen gaat worden), haar uiterlijk helpt haar hierbij; kan mensen goed overtuigen (bijvoorbeeld dat zij het in ieder geval niet heeft gedaan); kan snel rennen (vluchten van scene of crime); kan goed zingen (zong zichzelf altijd in slaap).

Negatief:         Totaal niet sterk; klein.

 

Biografie:        Toen ze een jaar of vier was ging haar moeder ervandoor met een andere vent, waardoor haar vader haar moest opvoeden. Ze was nog zo jong dat ze zich nauwelijks iets meer van haar moeder kan herinneren.

 

Haar vader was niet echt het vadertype en was na het weglopen van z’n vrouw meer bij de hoeren dan bij zijn eigen dochter. Een paar jaar later kwam hij om in een kroeggevecht en verliet ook hij Leonieck.

 

De hoeren bij wie ze aardig bekend was door haar vader gaven haar gratis “onderdak” (een stukje grond om op te liggen), omdat ze er zo teer en schattig uitzag. Ze moest echter zelf voor voedsel zorgen. Eerst probeerde ze op zichzelf geld van mensen te stelen. Het ging niet erg goed, maar haar onschuldige blik redde haar uit veel situaties. Na een tijdje werd ze opgenomen door een van de beste dievengildes in de stad (namelijk: Handje Contantje) waar ze in 7 jaar werd opgeleid tot dief. Het gilde was gebaseerd op een mafia-achtig systeem. Zij kreeg eten en training als ze bepaalde opdrachten voor hun deed.

 

Als ze niet bezig was met een opdracht van Handje Contantje, was ze voornamelijk actief op de markt waar ze haar vaardigheden zich anders voor te doen dat ze eigenlijk is vaak kon gebruiken.

 

Door een of ander niet bekend probleem met het gilde, werd ze gedwongen de stad te verlaten. Ze ging op weg naar het zuiden om daar haar geluk te beproeven.